De Nike Dunk Low is een klassieke en iconische sneaker van Nike die al tientallen jaren populair is onder sneakerliefhebbers. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd door in 1985 als onderdeel van hun basketbalschoenenlijn. De Dunk was ontworpen om uitstekende ondersteuning en demping te bieden aan basketbalspelers, maar na verloop van tijd werd het meer een lifestyle sneaker zoals inmiddels te zien is als je een dagje de stad in gaat. Met name de "Panda" colorway heeft de Dunk weer nieuw leven ingeblazen, waardoor het momenteel een top 3 sneaker is qua verkoopaantallen.

Net als Jordan doet met hun klassieke Air Jordan Retro modellen, lijkt het erop dat Nike hun eigen "Reimagined" serie in de maak heeft nu we een kijkje nemen naar deze Nike Dunk Low Wmns "Cracked Orange" die op het punt van droppen staat, namelijk op woensdag 9 augustus.

Nike Dunk Low Wmns Cracked Orange Foto 2
Nike Dunk Low Wmns Cracked Orange Foto 3

De Nike Dunk Low "Cracked Orange" sneaker is voorzien van "Syracuse" vibes

Dit model doet denken aan de Dunk Low "Syracuse" uit Nike's beroemde "Be True to Your School" (BTTYS) collectie. Deze Nike Dunk Low heeft een bovenwerk van Light Bone getrommeld leer met bijpassende mesh tongen en tussenzolen. De kleur Oranje zijn toegepast op het gebarsten leer, de Swooshes en de hakken met cracked graphics op de tonglabels en inlegzolen die zorgen voor een ware "Reimagined" vibe. Bone "Nike" merkopdrukken op de tong, binnenzolen en geborduurde hakken boven op een oranje semi-transparante buitenzool maken het ontwerp af.

De sneaker dropt op woensdag 9 augustus via diverse verkooppunten.

Nike Dunk Low Wmns Cracked Orange Foto 5
Nike Dunk Low Wmns Cracked Orange Foto 7

Nike Dunk Low Wmns "Cracked Orange"

Aug
09
Nike Dunk Low Wmns "Cracked Orange"

Nike Dunk Low Wmns "Cracked Orange"

FN7773-001
Alle verkooppunten
Nike Dunk Low Wmns Cracked Orange Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur