Stüssy is een prominent streetwearmerk dat in het begin van de jaren 1980 werd opgericht door Shawn Stüssy. Aanvankelijk begon Shawn Stüssy met het met de hand maken van surfplanken en het toevoegen van zijn eigen logo, wat later werd omgezet in T-shirts en andere kleding met dezelfde iconische branding. Het logo, gecombineerd met Stüssy's unieke designs, werd al snel mega populair en werd een symbool van de opkomende streetwear- en surfcultuur.

De samenwerking tussen Stüssy en Nike gaat terug tot het begin van de jaren 2000. De eerste samenwerkingen zette de toon voor toekomstige projecten, waarbij de technische expertise op het gebied van sport van Nike werd gecombineerd met de unieke streetweardesigns van Stüssy.

Inmiddels staat er alweer een nieuwe collab klaar, waarbij de Nike LD-1000 sneaker de hoofdrol speelt. We blikken vooruit op de release van deze Stüssy x Nike LD-1000 "Action Green".

Stüssy x Nike LD 1000 Action Green Foto 2

Nike laat de klassieke LD-1000 sneaker uit 1977 een comeback maken

Stüssy en Nike slaan opnieuw de handen ineen, dit keer voor de Nike LD-1000, een klassieker uit 1977. Beide partijen komen met een frisse “Action Green” colorway die op vrijdag 19 juli zal droppen. De Stüssy-versie van de LD-1000 heeft een opvallend bovenwerk dat is voorzien van Action Green mesh, wat zorgt voor een optimaal ademend vermogen. Suède panelen rond de teen, wreef en rond de veterogen zorgen voor meer duurzaamheid.

De kleur zwart is toegepast op de geborduurde Swooshes, de lipjes op de hak en op de voering, wat zorgt voor een opvallend contrast. Het Stüssy-logo staat prominent op de hak, wat zorgt voor een exclusieve collab feel. Ook de tongen zijn aangepast, want in plaats van de traditionele Nike-branding is de tekst "Nike sport shoes are manufactured to the exact specification of champion athletes throughout the world. The Nike name and Swoosh logo are your guarantee of quality" te lezen. Een Sail-middenzool en een zwarte rubberen wafelzool zorgen voor een heerlijke vintage look.

Scoor deze Stüssy x Nike LD-1000 "Action Green" op vrijdag 19 juli, vanaf 9 uur 's morgens via diverse verkooppunten.

Stüssy x Nike LD-1000 "Action Green"

Jul
19
Stüssy x Nike LD-1000 "Action Green"

Stüssy x Nike LD-1000 "Action Green"

FQ5369-300
Alle verkooppunten
Stüssy x Nike LD 1000 Action Green Foto 4
Stüssy x Nike LD 1000 Action Green Foto 5
Stüssy x Nike LD 1000 Action Green Foto 6
Stüssy x Nike LD 1000 Action Green Foto 1
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur