Sporty & Rich is een lifestylemerk dat elementen van sportkleding en vintage-geïnspireerde mode combineert. Het merk werd opgericht door Emily Oberg in 2014. Het begon als een moodboard op Instagram en groeide al snel uit tot een volwaardig label dat bekend staat om zijn minimalistische, retro-designs. Sporty & Rich legt de nadruk op wellness en gezond leven en haalt vaak inspiratie uit de fitnesscultuur van de jaren 1980 en 1990. De collecties bestaan uit casual, comfortabele kledingstukken zoals sweatshirts, trainingsbroeken en T-shirts, vaak versierd met de kenmerkende logo's en wellness-slogans van het merk.

In 2020 werkte Sporty & Rich samen met Adidas en bracht een frisse, op vintage geïnspireerde kijk op het aanbod van de sportkledinggigant. Deze samenwerking benadrukte de toewijding van beide merken aan tijdloos design en kwaliteit. De collectie bevatte klassieke adidas kledingstukken die opnieuw werden vormgegeven met Sporty & Rich's unieke touch. De belangrijkste items in de samenwerking waren trainingspakken, sneakers en accessoires, allemaal met een retro vibe.

Op maandag 29 juli staat er weer een nieuwe samenwerking tussen Adidas en Sporty & Rich voor de deur, want dan komen beide merken met een nieuwe kijk op de Adidas Handball Spezial en de Adidas Samba.

Sporty & Rich x Adidas Handball Spezial "Collegiate Red"

Sporty Rich x Adidas Handball Spezial Collegiate Red Foto 4

Deze "Olympic" Sporty & Rich x Adidas Handball Spezial "Collegiate Red" versie van de Handball Spezial heeft een bovenwerk van levendig rood suède, aangevuld met witte leren strepen aan de zijkanten. Het gouden "Sporty & Rich"-logo voegt een premium tintje toe, terwijl het marineblauwe hiellipje met adidas logo voor een subtiel contrast zorgt. De schoen heeft een gumrubberen zool, die de retro-uitstraling versterkt en uitstekende grip biedt.

De aandacht voor detail is duidelijk zichtbaar in elk aspect van het ontwerp. De witte binnenvoering en tong zorgen voor een frisse look, terwijl de gouden branding op de binnenzool de algehele stijl benadrukt. De co-branding op de tong benadrukt nog eens de samenwerking tussen Sporty & Rich en adidas.

Sporty & Rich x Adidas Handball Spezial "Collegiate Red"

Jul
29
Sporty & Rich x Adidas Handball Spezial "Collegiate Red"

Sporty & Rich x Adidas Handball Spezial "Collegiate Red"

IH8337
Alle verkooppunten

Sporty & Rich x Adidas Samba OG Wmns "White"

Sporty Rich x Adidas Samba OG Wmns White Foto 4

De "Olympic" Sporty & Rich x Adidas Samba OG Wmns "White" versie van de Adidas Samba sneaker heeft een klassiek en patriottisch kleurenschema van Footwear White, Night Indigo en Collegiate Red. Het bovenwerk is gemaakt van premium wit leer, aangevuld met suède overlays in een neutrale tint. De kenmerkende Three Stripes aan de zijkant zijn voorzien van een opvallende kleurcombinatie van marineblauw en rood, wat een levendig accent toevoegt aan de zuivere witte basis. De gomzool zorgt voor een vintage uitstraling en uitstekende grip, wat de sneaker perfect geschikt maakt om te combineren met casual kleding of om te dragen tijdens het sporten.

Ook deze versie van de samenwerking benadrukt kwaliteit en aandacht voor detail. Het leren bovenwerk zorgt voor duurzaamheid en een premium gevoel, terwijl de suède overlays een vleugje elegantie toevoegen.

Sporty & Rich x Adidas Samba OG Wmns "White"

Jul
29
Sporty & Rich x Adidas Samba OG Wmns "White"

Sporty & Rich x Adidas Samba OG Wmns "White"

IH8338
Alle verkooppunten
Sporty Rich x Adidas Handball Spezial Collegiate Red Foto 5
Sporty Rich x Adidas Handball Spezial Collegiate Red Foto 2
Sporty Rich x Adidas Handball Spezial Collegiate Red Foto 6
Sporty Rich x Adidas Samba OG Wmns White Foto 5
Sporty Rich x Adidas Samba OG Wmns White Foto 2
Sporty Rich x Adidas Samba OG Wmns White Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur