Weinig samenwerkingen slagen erin om bij elke sneakerlancering een inspirerend verhaal te brengen, maar Sneakersnstuff en Adidas doen dat keer op keer. Dit was onlangs nog duidelijk te zien bij de lancering van de SNS x Adidas Samba OG "25 Years on Södermalm", uitgebracht als eerbetoon aan de roots van het Zweedse bedrijf. De viering van het 25-jarig jubileum van SNS is nog lang niet voorbij, want opnieuw zijn de krachten gebundeld met Adidas voor de lancering van een tweede gezamenlijke versie van de Adidas GT II-sneaker. Dit keer liet het duo zich bij het ontwerpen van deze sneaker inspireren door de bruisende stad Berlijn.

Na het succes van de SNS x Adidas GT II "London", die een eerbetoon was aan de SNS-boutique in Londen, heeft deze nieuwe SNS x Adidas GT II "Berlin" een frisse kleurstelling en materialen gekregen die de energie van het Berlijnse nachtleven perfect vastleggen. Met zijn gedurfde ontwerp, hoogwaardige kwaliteit en een knipoog naar de underground clubs van Berlijn, belooft deze sneaker een succes te worden onder verzamelaars, casual liefhebbers van de GT II en fans van Berlijn en zijn levendige nachtleven.

5 SNS x Adidas GT II Berlin IF9770 Sneaker Squad
Sneaker Squad

Van de straten van Stockholm naar het nachtleven van Berlijn

De SNS x Adidas GT II "Berlin" is een vervolg op een verhaal dat tientallen jaren geleden begon met de Adidas Stockholm GT, die voor het eerst werd uitgebracht in 1980. SNS blies de Stockholm GT destijds nieuw leven in en gaf het model een moderne twist, als eerbetoon aan Stockholm, de stad waar de retailer zijn eerste winkel opende in het Södermalm-district.

Voor deze release is gekozen voor een blauwe navy nylon ripstop-basis, aangevuld met premium suède overlays die zorgen voor een robuuste en verfijnde uitstraling. Gedurfde gele leren strepen en hieloverlays zorgen voor een levendig contrast met het verder ingetogen kleurenschema. Sailkleurige accenten op de voering, veters en de co-branded tong laten het kleurenpalet naadloos in elkaar overvloeien. Het geheel wordt afgerond met een zwarte rubberen zool, die zowel uitstekende grip als extra duurzaamheid biedt.

Wat deze "Berlin"-versie van de SNS x Adidas GT II sneaker uniek maakt, is niet alleen de colorway, maar ook het verhaal achter het ontwerp. Het design en de gedurfde kleuren zijn geïnspireerd door het Berlijnse nachtleven, dat bekendstaat om zijn vele underground clubs met grenzeloze energie en een unieke sfeer. Van dreunende beats tot geheime VIP-locaties, het ontwerp van deze sneaker vangt de essentie van het nachtleven van de stad. Deze samenwerking vormt daardoor een bijzondere mix van mode, muziek en stadsleven.

3 SNS x Adidas GT II Berlin IF9770 Sneaker Squad
Sneaker Squad

SNS x Adidas GT II "Berlin"

Sep
18
Coming soon
SNS x Adidas GT II "Berlin"

SNS x Adidas GT II "Berlin"

IF9770
Alle verkooppunten
Voor deze speciale samenwerking wilden we de ongeëvenaarde energie van Berlijn overbrengen op de SNS GT II door het gebruik van gedurfde kleuren en hoogwaardige materialen, waarbij we de unieke underground clubscene van de stad in de schijnwerpers zetten. Het draait opnieuw allemaal om Great trainers & Great tunes.
4 SNS x Adidas GT II Berlin IF9770 Sneaker Squad
Sneaker Squad

Hoe, waar en wanneer kun je de SNS x Adidas GT II "Berlin" kopen?

Heb je de Sneakersnstuff-app? Dan kun je de SNS x Adidas GT II "Berlin" al vanaf 9 september proberen te bemachtigen. Voor degenen die de lancering van deze sneaker groots willen vieren, organiseert SNS op 12 september een speciaal evenement in de kelderclub van hun boutique in Berlijn. Tijdens dit evenement zal de legendarische DJ Todd Terry zorgen voor de muzikale omlijsting. Bezoekers van het evenement krijgen de mogelijkheid om de sneaker exclusief te kopen voordat deze breder wordt uitgebracht, waardoor dit een must-see evenement is voor zowel sneakerfans als muziekliefhebbers.

Belangrijke data voor de release van de SNS x Adidas GT II "Berlin":

  • Maandag 9 september: Sneaker beschikbaar via de SNS-app
  • Donderdag 12 september: Exclusieve release tijdens het evenement in de SNS-boutique in Berlijn
  • Zaterdag 14 september: Sneaker beschikbaar in alle SNS-winkels
  • Donderdag 19 september: Resterende paren beschikbaar op de Sneakersnstuff-website
2 SNS x Adidas GT II Berlin IF9770 Sneaker Squad
Sneaker Squad
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur