Professionele BMX'er Nigel Sylvester staat bekend om zijn unieke stijl en innovatieve benadering van de BMX sport. Al op jonge leeftijd toonde Sylvester een natuurlijk talent en kreeg al snel erkenning voor zijn skills en creativiteit. Zijn carrière wordt gekenmerkt door een mix van BMX races, mode en kunst, waardoor hij niet alleen een belangrijke figuur is in de BMX-wereld, maar ook in een bredere culturele context.

Nigel is ook een grote liefhebber van sneakers, met name die van Jordan. Misschien wel de meest iconische samenwerking van Sylvester met het merk is de Air Jordan 1 Retro High OG "Nigel Sylvester" uit 2018. Deze sneaker had een verweerde, versleten look met schaafplekken en een gedeconstrueerd ontwerp. Het ontwerp sloeg aan bij zowel sneakerfanaten als BMX-fans, wat Sylvesters vermogen om een brug te slaan tussen deze twee culturen benadrukt. Inmiddels is bevestigd dat beide partijen binnenkort met een nieuwe versie van de Air Jordan 4 sneaker zullen komen, namelijk de Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway".

Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 10

Geen "Nike Air" maar "Bike Air" branding

Er is bij deze release gekozen voor een strak kleurenschema dat bestaat uit de kleuren Pro Green, Metallic Platinum, Black, Sail, Dark Smoke Grey en University Red, wat zorgt voor een moderne en gewaagde look. Het suède bovenwerk is voornamelijk gekleurd in Pro Green, dat naadloos overloopt naar de plastic overlays aan de zijkant.

Wat het meest opvalt, is de "Bike Air By Jordan" branding op de tonglabels en de "Bike Air" branding op de hakken. Ook is de sneaker voorzien van subtiele grijze geborduurde mini-Swooshes aan de zijkant van de toe box. Een zwart-witte tussenzool, zichtbare Air-units en een duurzame rubberen buitenzool in Dark Smoke Grey en University Red maken deze nieuwe release helemaal af.

Scoor deze Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway" op zaterdag 20 juli via diverse verkooppunten.

Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway"

Jul
20
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway"

Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway"

HF4334-300
Alle verkooppunten
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 2
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 3
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 4
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 5
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 6
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 7
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 8
Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM SP Grandmas Driveway Foto 9
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur