Op woensdag 9 oktober lanceert Nike een nieuwe Air Max 95 die je zeker niet mag missen. De Nike Air Max 95 "Unearthed", ook wel bekend als de "Erosion", biedt een compleet nieuwe kijk op het iconische model. Deze sneaker is een eerbetoon aan de kracht van natuurlijke erosie, waarbij de prachtige gelaagdheid van de natuur centraal staat.

Het ontwerp van de "Unearthed" colorway laat zich inspireren door het proces van erosie, dat langzaam vormen en kleuren in het landschap onthult. De gelaagde panelen op de sneaker staan symbool voor dit natuurlijke fenomeen.

Nike Air Max 95 Unearthed Foto 2

De Nike Air Max 95 "Unearthed" is een ode aan de kracht van de natuur

Geïnspireerd door het proces van erosie, combineert de Nike Air Max 95 "Unearthed" een gedurfd, tweezijdig design. De ene kant van de sneaker toont een paarse fade, geïnspireerd door lavendel en natuurlijke sedimenten. De andere kant staat voor warme, bruine aardse tinten, die verwijzen naar de diepe lagen van de aarde die door erosie zichtbaar worden. Dit contrast tussen beide zijden symboliseert de veranderingen die in de natuur door de jaren heen plaatsvinden.

Sergio Lozano, de ontwerper van de Air Max 95, weet opnieuw de grenzen van sneakerdesign te verleggen. Oorspronkelijk geïnspireerd door de anatomie van het menselijk lichaam, krijgt de sneaker met deze nieuwe colorway een extra dimensie door het gebruik van texturen en kleuren die doen denken aan gelaagde rotsformaties.

Scoor deze unieke Nike Air Max 95 "Unearthed" op woensdag 9 oktober bij geselecteerde verkooppunten.

Nike Air Max 95 "Unearthed"

Oct
09
Coming soon
Nike Air Max 95 "Unearthed"

Nike Air Max 95 "Unearthed"

HM0953-100
Alle verkooppunten
Nike Air Max 95 Unearthed Foto 3
Nike Air Max 95 Unearthed Foto 4
Nike Air Max 95 Unearthed Foto 5
Nike Air Max 95 Unearthed Foto 6
Nike Air Max 95 Unearthed Foto 7
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur