HAY is een Deens designbedrijf dat in 2002 werd opgericht door Mette en Rolf Hay en bekend staat om zijn eigentijdse meubels, verlichting en accessoires die een mix van innovatie en functionaliteit benadrukken. De filosofie van het bedrijf is geworteld in het creëren van moderne, esthetisch verantwoorde ontwerpen die zowel praktisch als toegankelijk zijn en die een naadloze integratie van Deens design met hedendaagse invloeden weerspiegelen.

Deze samenwerking met Asics is een bijzondere, want er is gekozen voor de iconische Asics Skyhand OG sneaker. De Asics Skyhand OG werd oorspronkelijk in de jaren 1980 uitgebracht. De Skyhand OG staat bekend om zijn retro-looks en combineert vintage designelementen met moderne sneakertechnologie. 

HAY x Asics Skyhand OG Foto 2

ASICS en HAY steken de Skyhand OG sneakers in een nieuw jasje

De samenwerking tussen HAY en Asics werd onthuld tijdens het 3daysofdesign festival. Zoals daar al te zien was hebben beide merken de iconische Skyhand OG sneakers flink onder handen genomen en voorzien van drie colorways die door HAY zijn bedacht. Het merk HAY staat onder leiding van Mette Hay die samen met haar man Rolf het lifestylemerk heeft opgericht, samen hebben zij gekozen voor een roze, blauwe en groene colorway. Op elk model zien we details terug in contrasterende maar complementerende kleuren.

"Toen we aan de kleuren werkten, kwamen we al snel op het idee om te refereren aan al bestaande HAY-ontwerpen" aldus Mette. "Toen kwam de Outline Pyjama Collectie van Tilde Bjerregaard in beeld. De zachte tinten vertaalden zich meteen goed naar de Skyhand OG - wat niet vanzelfsprekend is, omdat kleuren niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier werken als ze op verschillende materialen en texturen worden toegepast."

We vonden het leuk dat het een oude klassieker was die we nieuw leven in zouden blazen, dus we waren meteen enthousiast

Voor Mette brengt deze collab de overeenkomsten tussen haar merk en het Japanse ASICS uitstekend samen. Zelf is ze al haar hele leven fan van ASICS. Het is een uitbreiding van HAY's kernvisie om high end designs toegankelijker te maken voor een breder publiek. Deze samenwerking is dan ook extra speciaal, want het is voor de eerste keer dat HAY een samenwerking aangaat met een sneakermerk. 

Bij de keuze van het model voor deze samenwerking was het volgens Mette ASICS die de Skyhand OG voorstelde. De Skyhand OG is opnieuw ontwikkeld met FlyteFoam in de voorvoet en EVA-schuim in de hiel voor extra demping. Het bovenwerk is gemaakt van een mix van suède en leer en is voorzien van de branding van beide merken op de tong en hiel.

Scoor deze bijzondere HAY x Asics Skyhand OG collab op vrijdag 28 juni via diverse verkooppunten.

HAY x Asics Skyhand OG "Pink"

Jun
28
HAY x Asics Skyhand OG "Light Lilac"

HAY x Asics Skyhand OG "Light Lilac"

1203A563-700
Alle verkooppunten

HAY x Asics Skyhand OG "Blue"

Jun
28
HAY x Asics Skyhand OG "Chambray Blue"

HAY x Asics Skyhand OG "Chambray Blue"

1203A563-400
Alle verkooppunten

HAY x Asics Skyhand OG "Green"

Jun
28
HAY x Asics Skyhand OG "Shady Glade"

HAY x Asics Skyhand OG "Shady Glade"

1203A563-250
Alle verkooppunten
HAY x Asics Skyhand OG Foto 3
HAY x Asics Skyhand OG Foto 4
HAY x Asics Skyhand OG Foto 5
HAY x Asics Skyhand OG Foto 6
HAY x Asics Skyhand OG Foto 7
HAY x Asics Skyhand OG Foto 8
HAY x Asics Skyhand OG Foto 9
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur