Het Amsterdamse merk Daily Paper staat bekend om zijn unieke mix van Afrikaanse roots en moderne designs. Het merk is de laatste jaren enorm populair geworden en wordt gedragen door steeds meer nationale en internationale celebs. Hun nieuwste samenwerking met Converse biedt niet alleen twee frisse interpretaties van de klassieke Chuck 70 sneaker, maar omvat ook een bredere collectie kleding, waaronder jassen, hoodies, broeken en t-shirts.

De collectie bestaat uit twee sneakers die Daily Paper’s roots weerspiegelen: de Daily Paper x Converse Chuck 70 en de Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared.

Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared

Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 5
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 8

De Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared is een frisse en gedurfde versie van de klassieke Chuck 70 sneaker, voorzien van een moderne twist. Het ontwerp is niet alleen indrukwekkend qua design, maar brengt ook een ode aan de culturele roots van Daily Paper.

Bij een eerste blik op de Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared valt direct het geometrische ontwerp op. De schoen is uitgevoerd in het zwart met levendige rode, gele en groene accenten die de Pan-Afrikaanse roots van Daily Paper weerspiegelen. Deze kleuren komen verder terug in de veters, het iconische Converse-logo en zelfs in de meerkleurige buitenzool, die een mooi contrast vormt met het strakke zwarte bovenwerk. Daarnaast is de schoen gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder premium canvas en een duurzame rubberen zool, wat zorgt voor zowel comfort als duurzaamheid.

Scoor de Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared vanaf dinsdag 1 oktober, 10 uur 's ochtends.

Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared

Oct
01
Coming soon
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared

Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared

A12140C
Alle verkooppunten

Daily Paper x Converse Chuck 70

Daily Paper x Converse Chuck 70 Foto 3
Daily Paper x Converse Chuck 70 Foto 6

Wat direct opvalt aan de Daily Paper x Converse Chuck 70 is het rijke gebruik van kleur. De sneaker combineert opvallende rode en groene veters, geïnspireerd door de Pan-Afrikaanse roots van Daily Paper. Deze kleuren komen ook terug in de buitenzool van de schoen, die een gedurfde regenboog van rood, geel en groen toont, wat de culturele roots van Daily Paper benadrukt.

Het bovenwerk is gemaakt van zwart canvas met subtiele decoratieve stiksels en Daily Paper-logo’s, wat het design een eigentijdse touch geeft zonder het iconische Converse-ontwerp onherkenbaar te maken.

De Chuck 70-sneaker staat bekend om zijn duurzaamheid, en deze limited-edition variant stelt daarin zeker niet teleur. Het premium canvas, gecombineerd met een stevige rubberen buitenzool, zorgt ervoor dat de sneaker bestand is tegen intensief gebruik. De schoen is daarnaast uitgerust met comfortabele demping, wat zorgt voor de juiste ondersteuning tijdens het dragen.

Een interessant detail in deze samenwerking is de verborgen boodschap aan de binnenkant van de schoen. Onder de tong vind je het iconische Converse-logo met de woorden "Stay Informed". Dit sluit perfect aan bij de filosofie van Daily Paper, dat zich richt op het creëren van bewustzijn rondom cultuur en identiteit.

Scoor deze Daily Paper x Converse Chuck 70 vanaf dinsdag 1 oktober, 10 uur 's ochtends.

Daily Paper x Converse Chuck 70

Oct
01
Coming soon
Daily Paper x Converse Chuck 70

Daily Paper x Converse Chuck 70

A12069C
Alle verkooppunten
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 12
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 13
Daily Paper x Converse Chuck 70 Foto 10
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 10
Daily Paper x Converse Chuck 70 Foto 1
Daily Paper x Converse Chuck 70 Foto 2
Daily Paper x Converse Chuck 70 De Luxe Squared Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur