Als er een merk is dat een goed verhaal kan koppelen aan een sneaker, dan is het Nike wel. En met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs net achter de rug, is er nog genoeg inspiratie over voor een nieuwe sneaker.

Deze keer speelt de Dunk sneaker de hoofdrol in de vorm van de Nike SB Dunk Low Pro "Escargot", als eerbetoon aan de Parijse cultuur en het prestigieuze wereldwijde evenement.

Nike SB Dunk Low Pro Escargot Foto 5

Een vleugje Parijs in elke stap

Het design van de Nike SB Dunk Low Pro "Escargot" wijkt op een unieke manier af van de traditionele rood-wit-blauwe kleurenschema's die vaak bij Olympische releases horen. Bij deze release haalt Nike namelijk zijn inspiratie uit de culinaire wereld van Parijs. De sneaker staat ook bekend als de "Sesame and Pear", wat een knipoog is naar de rijke culinaire tradities van de stad.

De colorway van de schoen is een heerlijke kleurenmix die onmiddellijk doet denken aan een smakelijk Frans gerecht. Het bovenwerk, gemaakt van robuust leer en textiel, combineert sesamkleurige beige overlays met een groene basis die doet denken aan een rijpe peer. Dit opvallende contrast roept de natuurlijke tinten op die je zou vinden in de Franse keuken. De metallic silver accenten imiteren subtiel de glans van gepolijst bestek en voegen een vleugje elegantie toe aan het design.

Deze sneaker maakt deel uit van een collectie Parijs-geïnspireerde releases, zoals de "City of Love" en "City of Style" Dunk Lows. Samen weten deze releases de essentie van Parijs te vangen, waarbij elk ontwerp een ander verhaal vertelt over wat de stad zo uniek maakt.

Scoor deze smakelijke Nike SB Dunk Low Pro "Escargot" op 20 augustus via diverse verkooppunten.

Nike SB Dunk Low Pro "Escargot"

Aug
20
Nike SB Dunk Low Pro "Escargot"

Nike SB Dunk Low Pro "Escargot"

FQ7585-200
Alle verkooppunten
Nike SB Dunk Low Pro Escargot Foto 6
Nike SB Dunk Low Pro Escargot Foto 2
Nike SB Dunk Low Pro Escargot Foto 3
Nike SB Dunk Low Pro Escargot Foto 1
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur