Op vrijdag 6 september maakt een van de meest iconische sneakers uit de jaren '90 zijn comeback: de Nike Air Tech Challenge II QS "Hot Lava" 2024. Deze sneaker, oorspronkelijk gedragen door tennislegende Andre Agassi, heeft door de jaren heen verschillende heruitgaven gekend en keert nu terug met een nostalgische, maar toch frisse look.

De Air Tech Challenge II debuteerde in 1990 en werd al snel een symbool van Agassi's onconventionele stijl op de tennisbaan en de gedurfde modetrends van die tijd. Het model van Nike was meteen een hit dankzij het opvallende ontwerp en de iconische "Hot Lava" kleurstelling. De combinatie van synthetisch leer, een zichtbare Nike Air unit, en een extra verstevigde hiel zorgde niet alleen voor comfort, maar ook voor de duurzaamheid die Agassi nodig had voor zijn agressieve speelstijl.

Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 6

De 2024-versie van de Nike Air Tech Challenge II QS "Hot Lava" maakt zijn comeback als onderdeel van de "Nike Cult Classics" collectie

Nike heeft aangekondigd dat de iconische Nike Air Tech Challenge II QS "Hot Lava" in 2024 terugkeert als onderdeel van hun exclusieve "Nike Cult Classics" collectie. Deze speciale collectie is gewijd aan het heruitbrengen van enkele van de meest geliefde en invloedrijke modellen uit de geschiedenis van het merk.

De Nike Air Tech Challenge II QS "Hot Lava" 2024 brengt de klassieke "Hot Lava" kleurstelling terug, maar met subtiele updates die de sneaker een vintage uitstraling geven. In plaats van het stralend witte leer dat we gewend zijn, heeft Nike gekozen voor een licht off-white bovenwerk, terwijl de middenzool een gebruikte, vergeelde look heeft gekregen om de retro-vibes extra te benadrukken. De felroze accenten op de Swooshes en spetterdetails keren terug en worden gecompleteerd door zwarte overlays van getrommeld leer en grijze details rond de kraag en zool.

Haal op vrijdag 6 september een stukje sneakerhistorie in huis met de Nike Air Tech Challenge II QS "Hot Lava" 2024.

Nike Air Tech Challenge II Qs "Hot Lava" 2024

Sep
06
Nike Air Tech Challenge II Qs "Hot Lava" 2024

Nike Air Tech Challenge II Qs "Hot Lava" 2024

FZ9033-001
Alle verkooppunten
Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 7
Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 3
Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 1
Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 2
Nike Air Tech Challenge II Qs Hot Lava 2024 Foto 7
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur