Ontdek de nieuwste trends van dit seizoen! Of je nu houdt van klassieke stijlen of liefhebber bent van opvallende ontwerpen, er is voor ieder wat wils. Sneakers zijn allang niet meer alleen voor de sportschool; ze zijn uitgegroeid tot een mode-statement dat stijl en comfort moeiteloos combineert.

Wij hebben een selectie geweldige New Balance sneakers voor je samengesteld, nu verkrijgbaar bij onze partner Van Arendonk.

Retro stijlen zijn weer helemaal in de mode

Dit seizoen maken sneakers met een retro design een sterke comeback. Bekende merken brengen hun iconische modellen opnieuw uit, voorzien van moderne updates die zorgen voor extra comfort en duurzaamheid. Zo zijn de New Balance sneakers weer helemaal terug, met nieuwe kleurcombinaties en verbeterde materialen. Ze passen zowel bij casual als meer geklede outfits, waardoor ze veelzijdig genoeg zijn voor elke gelegenheid. 

Neem bijvoorbeeld de New Balance 2002R "Marsh Green", die een prachtig retro design combineert met herfstklare kleuren. Dit geweldige paar is nu verkrijgbaar bij onze partner Van Arendonk.

New Balance 2002R Marsh Green

New Balance 2002 R Marsh Green Van Arendonk

Omgekeerd werkt het ook: moderne sneakers met een retro-make-over. Designers laten zich inspireren door iconische ontwerpen uit het verleden en verwerken deze in nieuwe modellen. Denk aan chunky zolen, geïnspireerd op de jaren '90, gecombineerd met hightech materialen en futuristische accenten. Deze mix van oud en nieuw spreekt een brede doelgroep aan, van millennials die hun jeugd herbeleven tot Gen Z'ers die retro voor het eerst ontdekken. 

Een goed voorbeeld hiervan is de New Balance 550 "Black White", die nu verkrijgbaar is bij Van Arendonk.

New Balance 550 "Black White"

New Balance 550 Black White van Arendonk

Opvallende kleuren en patronen

Een andere opvallende trend dit seizoen is het gebruik van gedurfde kleuren en patronen. Waar neutrale tinten altijd een veilige keuze waren, zien we nu een verschuiving naar felle kleuren en opvallende prints. Dit geldt zowel voor herenschoenen als voor de New Balance dames sneakers, die in verschillende opvallende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Of je nu kiest voor neonkleuren of abstracte patronen, deze sneakers zorgen ervoor dat je opvalt. 

Maak je graag een statement? Dan is deze trend perfect voor jou! Felle kleuren kunnen elke outfit meteen opvrolijken en zorgen voor een speelse twist. Combineer ze met een simpele outfit om je schoenen echt te laten spreken, of ga juist all-in met kleurrijke combinaties voor een gedurfde look. De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden veel ruimte voor creativiteit. 

Wij vonden bij Van Arendonk een paar sneakers die perfect aansluiten bij de huidige trend van gedurfde kleuren en patronen. Wat dacht je van de New Balance 327 "Ginger Lemon"? Een knalgele sneaker met contrasterende beige details.

New Balance 327 "Ginger Lemon"

New Balance 327 Ginger Lemon foto

Duurzaamheid als sleutelwoord

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze wereld, en ook in de sneakerindustrie zien we een groeiende focus op milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Veel merken zetten zich in om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van gerecyclede materialen. Sneakers gemaakt van gerecyclede grondstoffen, zoals plastic flessen of biologisch katoen, worden steeds gebruikelijker. Deze duurzame opties bieden dezelfde kwaliteit en stijl als traditionele materialen, maar met minder schadelijke impact op het milieu. Zo zie je er niet alleen goed uit, maar draag je ook bij aan een beter klimaat.

Een goed voorbeeld hiervan is de New Balance 574 Legacy "Navy Grey", waarvan het bovenwerk voor minstens 50% uit gerecyclede materialen bestaat.

New Balance 574 Legacy "Navy Grey"

New Balance 574 Legacy Navy Grey van Arendonk
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur