Nike heeft aangekondigd dat een van de meest iconische Air Max 1 sneakers ooit een comeback maakt: de Nike Air Max 1 Powerwall "BRS". Voordat je echter een gat in de lucht springt, moet je weten dat het gaat om een iets andere versie dan de oorspronkelijke release. Nike brengt deze legendarische Air Max 1 sneaker namelijk uit in de vorm van de Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS".

De oorspronkelijke Air Max 1 Powerwall werd in 2006 uitgebracht als onderdeel van de exclusieve Powerwall-serie, een eerbetoon aan de vroege dagen van Nike, toen het bedrijf nog bekend stond als Blue Ribbon Sports (BRS). De re-release in 2024 combineert nostalgie met moderne innovaties en herinnert ons aan de revolutionaire impact die de Air Max 1 op de sneakerwereld heeft gehad.

Nike Air Max 1 86 Powerwall BRS Foto 5

De iconische Nike Air Max 1 Powerwall "BRS" in een nieuw "Big Bubble" jasje

De Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS" trekt direct de aandacht met zijn gedurfde en levendige kleurenschema. Het bovenwerk is uitgevoerd in opvallend groen mesh, gecombineerd met bijpassende nylon basiselementen. Deze frisse tinten worden prachtig aangevuld door bruine suède mudguards en hieloverlays. De grijze middenpanelen vormen een fraai contrast met de roze Swooshes, terwijl de retro Nike-logo's een eerbetoon zijn aan het oorspronkelijke ontwerp.

Wat deze heruitgave extra bijzonder maakt, is de '86 "Big Bubble" makeover. Deze versie verwijst naar het originele ontwerp van de Air Max, met de karakteristieke grotere Air Unit. De "Big Bubble" zorgt niet alleen voor een opvallend detail, maar biedt ook het comfort en de ondersteuning die de Air Max-sneakers zo populair hebben gemaakt. De witte tussenzool met zichtbare Air Max-units en de zwarte rubberen buitenzool maken de look helemaal af.

Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS"

Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS"

HF0551-300
Alle verkooppunten
Nike Powerwall collection
Footpatrol

Een ode aan de Powerwall serie uit 2006

De originele Powerwall-serie, gelanceerd in 2006, omvatte diverse iconische modellen zoals de Air Max 1, Air Max 90 en Air Max 97. Binnen deze serie was de Air Max 1 "BRS" een van de meest begeerde paartjes. De Powerwall-collectie stond bekend om het klassieke cursieve Nike-logo en een scala aan kleurencombinaties die Nike's beginjaren weerspiegelden.

De release van de Nike Air Max 1 '86 Powerwall "BRS" is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een herinnering aan de voortdurende evolutie van sneakerdesign. Deze schoen biedt een perfecte mix van geschiedenis en moderne ontwerpen, en is een must-have voor zowel verzamelaars als nieuwe fans van de Air Max-lijn.

Nike Air Max 1 86 Powerwall BRS Foto 1
Nike Air Max 1 86 Powerwall BRS Foto 3
Nike Air Max 1 86 Powerwall BRS Foto 4
Nike Air Max 1 86 Powerwall BRS Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur