Op zaterdag 12 oktober 2024 brengt Jordan een unieke Air Jordan 1 sneaker uit, geïnspireerd door Howard University in Washington D.C.

Deze speciale Air Jordan 1 Retro Low OG "Howard University" viert de langdurige samenwerking tussen Jordan en de historische universiteit. Het is bovendien de eerste keer dat een sneaker geïnspireerd door een HBCU (Historically Black Colleges and Universities) beschikbaar wordt gesteld aan het grote publiek.

Met dit model benadrukt Jordan niet alleen hun commitment aan gelijkheid en sociale rechtvaardigheid, maar ook hun toewijding aan HBCU's, zoals Howard University, die een belangrijke rol spelen in het Amerikaanse onderwijslandschap. Het kleurenschema van de sneaker — navy, rood en wit — zijn tevens de kleuren van de universiteit.

Air Jordan 1 Retro Low OG Howard University Foto 2

De samenwerking tussen Jordan en Howard University, die begon in 2020, onderstreept Michael Jordan's inzet voor gelijkheid en sociale rechtvaardigheid

Het verhaal van deze schoen begon in 2023, toen het basketballteam van Howard University een exclusieve PE (Player Edition) ontving. Nu krijgen ook de fans de kans om dit historische paar aan hun collectie toe te voegen. De sneaker is voorzien van de kleuren Midnight Navy, Gym Red en White, die tevens de officiële kleuren van Howard University Athletics zijn.

De sneaker is volledig uitgevoerd in premium leer, met een witte basis, opvallende navy overlays en een rode hielkap. De kenmerkende navy gekleurde Swoosh en rode accenten zorgen voor een perfecte balans tussen stijl en prestaties. De sailkleurige middenzool en navy rubberen buitenzool maken het design compleet en zorgen voor een classy en sportieve uitstraling.

Scoor deze unieke Air Jordan 1 Retro Low OG "Howard University" op zaterdag 12 oktober, bij diverse verkooppunten.

Air Jordan 1 Retro Low OG Howard University Foto 4
Air Jordan 1 Retro Low OG Howard University Foto 3
Air Jordan 1 Retro Low OG Howard University Foto 2
Air Jordan 1 Retro Low OG Howard University Foto 1
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur