Carhartt WIP (Work in Progress) is een aparte divisie van het Amerikaanse merk Carhartt, dat bekend staat om zijn duurzame werkkleding. Carhartt WIP werd in 1994 gelanceerd en herinterpreteert de ruige designs van de originele Carhartt-kleding, zodat het meer geschikt is voor casual wear. De designs bevatten vaak streetwear-elementen. zonder dat dit ten koste gaat van de toewijding van het merk aan kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

In de loop der jaren is Carhartt WIP talloze sneaker-samenwerkingen aangegaan met grote schoenenmerken. Deze samenwerkingen resulteren vaak in unieke en fashion-forward schoenen. Tot nu toe zijn de populairste collabs altijd met Converse geweest, waarmee ze ook in dit geval weer met een nieuwe Converse One Star Academy Pro sneaker en een Chuck Taylor All Star sneaker komen. 

Het Carhartt WIP x Converse CONS Pack maakt gebruik van een geraffineerde mix van materialen en kleuren, waarbij beide schoenen zijn voorzien van suede. Het kleurenschema bevat bruin en crèmekleurige tinten, wat een eerbetoon is aan de werkkleding van Carhartt en past dan ook naadloos in de garderobe van iedere skater. De Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro valt het meest op door een uniek split-ontwerp; de ene kant is voorzien van bruine suede en de andere kant van een frisse crèmekleurige afwerking.

Beide sneakers maken gebruik van co-branding, met CONS en Carhartt logo's op de tong en co-branded details op de binnenzool, wat de samenwerking tussen Carhartt Work In Progress en Converse onderstreept. Een extra Carhartt-label siert het bovenwerk, wat de samenwerking verder benadrukt en het een vleugje premium geeft. Het ontwerp wordt afgemaakt met een crèmekleurige dikke rubberen tussenzool en een duurzame gom buitenzool, die zorgt voor comfort en grip.

Scoor de Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro en de Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro op donderdag 6 juni, via diverse verkooppunten.

Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro

Jun
06
Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro

Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro

A10819C
Alle verkooppunten

Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro

Jun
06
Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro

Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro

A09656C
Alle verkooppunten
Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro Foto 4
Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro Foto 1
Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro Foto 1
Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro Foto 2
Carhartt WIP x Converse CONS Chuck Taylor All Star Pro Foto 3
Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro Foto 2
Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro Foto 3
Carhartt WIP x Converse One Star Academy Pro Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur