Adidas sluit de zomer in stijl af met de aankondiging dat er op zaterdag 31 augustus twee nieuwe Dame 9 sneakers uitkomen, ontworpen in samenwerking met BAPE. De BAPE x Adidas Dame 9 is de signature sneaker van Damian Lillard, een Amerikaanse professionele basketballer die bekend staat om zijn uitzonderlijke skills op het veld en zijn clutch-shots in de laatste seconden van het spel. Hij speelt als point guard voor de Portland Trail Blazers in de NBA en is meerdere keren geselecteerd voor de All-Star game. Lillard is ook buiten het veld actief, met interesses in muziek en mode, wat hem tot een populaire en veelzijdige sportpersoonlijkheid heeft gemaakt.

De BAPE x Adidas Dame 9 bouwt voort op de succesformule van eerdere samenwerkingen tussen het Japanse streetwearmerk en het Duitse sportmerk. In 2018 werkten ze voor het eerst samen aan de Dame 4, en nu zijn ze terug met een fris en gedurfd ontwerp voor de Dame 9. De BAPE x Adidas Dame 9-collab bevat twee opvallende colorways: "Camo Green" en "Camo Red".

BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 1

BAPE en Adidas brengen luxe en performance samen in de nieuwe Dame 9 Camo sneakers

Het bovenwerk van beide sneakers is voorzien van BAPE's kenmerkende camouflageprint, een ontwerp dat direct herkenbaar is voor liefhebbers van het merk. De bovenlaag van textiel wordt versterkt met synthetische overlays voor extra duurzaamheid en ondersteuning. De mesh-ventilatiepanelen op de middenvoet zorgen voor een uitstekend ademend vermogen, terwijl de Three Stripes van Adidas subtiel in het ontwerp zijn verwerkt. De neopreen voering garandeert een optimale pasvorm en extra stevigheid.

Wat deze samenwerking echt doet opvallen, zijn de gouden accenten die zowel de Three Stripes, het BAPE-logo rond de enkel, als het BAPE STA-embleem op de hiel sieren. Deze details geven de sneaker een luxe uitstraling die mooi contrasteert met het camouflagepatroon. De zwarte tussenzool en de rode buitenzool, uitgerust met zonale Lightstrike-demping, zorgen voor zowel comfort als stabiliteit.

Voor fans van zowel BAPE als Damian Lillard is deze sneaker een must-have. De combinatie van baanbrekende basketbaltechnologie met een iconisch streetwear-design maakt deze release tot een unieke toevoeging aan elke sneakercollectie. Scoor zowel de BAPE x Adidas Dame 9 "Camo Green" als de BAPE x Adidas Dame 9 "Camo Red" op zaterdag 31 augustus via diverse verkooppunten.

BAPE x Adidas Dame 9 Camo Foto 4
BAPE x Adidas Dame 9 Better Scarlet Foto 4
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 2
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 3
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 4
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 5
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 6
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 7
BAPE x Adidas Dame 9 sneakers foto 8
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur