De nieuwste samenwerking van Adidas brengt een iconische retro-sneaker samen met een legendarische artiest: de Bob Marley x Adidas SL 72 RS. Deze sneaker combineert het tijdloze design van de Adidas SL 72 sneaker met subtiele, door Bob Marley geïnspireerde details, en is daarmee een eerbetoon aan de populairste reggae-artiest aller tijden.

De SL 72 werd oorspronkelijk in de jaren '70 geïntroduceerd als een lichtgewicht hardloopschoen en werd al snel geliefd vanwege het slanke design en de duurzame materialen. Met de huidige heropleving van casual retro sneakers is de SL 72 opnieuw razend populair, en nu Adidas dit model gebruikt om niemand minder dan Bob Marley te eren, is de sneaker weer helemaal terug.

Bob Marley x Adidas SL 72 RS Foto 2

De Bob Marley x Adidas SL 72 RS straalt één en al reggae-vibes uit

Deze versie van de SL 72 RS blijft trouw aan het oorspronkelijke retrodesign, met een mix van nylon en suède voor lichtgewicht comfort. Marley’s invloed is duidelijk zichtbaar in de Rastafari-kleuren — een eerbetoon aan zijn Jamaicaanse roots. De groene, rode en gele accenten rondom de tussenzool refereren subtiel aan Marley zonder het klassieke Adidas-ontwerp te overheersen. Een leuk detail voor de fans is de gouden handtekening van Bob Marley, geborduurd op de hiel en een speciaal tonglabel met daarop een foto van Bob Marley.

Zoals we gewend zijn van de SL 72 RS, biedt de rubberen zool niet alleen grip, maar voegt deze ook een vintage detail toe, wat zorgt voor de perfecte balans tussen retrostijl en moderne looks.

Scoor de Bob Marley x Adidas SL 72 RS vanaf dinsdag 15 oktober bij diverse verkooppunten.

Bob Marley x Adidas SL 72 RS

Oct
15
Coming soon
Bob Marley x Adidas SL 72 RS

Bob Marley x Adidas SL 72 RS

JR7973
Alle verkooppunten
Bob Marley x Adidas SL 72 RS Foto 1
Bob Marley x Adidas SL 72 RS Foto 3
Bob Marley x Adidas SL 72 RS Foto 4
Bob Marley x Adidas SL 72 RS Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur